Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 266
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21768
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1768
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 266
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21768
Składniki
Dałam składniki do dołka w mące i wyrobiłam.
Po wyrobieniu ciasto trzeba okładać wałkiem aż pojawią się cienkie rozwarstwienia.
Ciasto partiami się wałkuje na bardzo cienko, nacina z dziurką i przewleka faworki.
Kładzie się po kilka na rozgrzany smalec. Jak widać od razu pojawiają się bąbelki. Smaży się do zezłocenia a nie zrumienienia- będą gorzkie. Użyłam woka, dobrze rozprowadza ciepło.
Wyjmuje się je na ręczniki papierowe a potem posypuje przez sitko cukrem pudrem. Z podanych proporcji, jeśli ciasto będzie cienko rozwałkowane wyjdą dwie tace faworków.
:D
Smacznego :)