Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 269
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5016
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4857
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44938
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 567
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 269
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5016
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4857
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44938
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 567
Składniki
Dałam składniki do dołka w mące i wyrobiłam.
Po wyrobieniu ciasto trzeba okładać wałkiem aż pojawią się cienkie rozwarstwienia.
Ciasto partiami się wałkuje na bardzo cienko, nacina z dziurką i przewleka faworki.
Kładzie się po kilka na rozgrzany smalec. Jak widać od razu pojawiają się bąbelki. Smaży się do zezłocenia a nie zrumienienia- będą gorzkie. Użyłam woka, dobrze rozprowadza ciepło.
Wyjmuje się je na ręczniki papierowe a potem posypuje przez sitko cukrem pudrem. Z podanych proporcji, jeśli ciasto będzie cienko rozwałkowane wyjdą dwie tace faworków.
:D
Smacznego :)