Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1381
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2508
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1062
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1381
Składniki
Dałam składniki do dołka w mące i wyrobiłam.
Po wyrobieniu ciasto trzeba okładać wałkiem aż pojawią się cienkie rozwarstwienia.
Ciasto partiami się wałkuje na bardzo cienko, nacina z dziurką i przewleka faworki.
Kładzie się po kilka na rozgrzany smalec. Jak widać od razu pojawiają się bąbelki. Smaży się do zezłocenia a nie zrumienienia- będą gorzkie. Użyłam woka, dobrze rozprowadza ciepło.
Wyjmuje się je na ręczniki papierowe a potem posypuje przez sitko cukrem pudrem. Z podanych proporcji, jeśli ciasto będzie cienko rozwałkowane wyjdą dwie tace faworków.
:D
Smacznego :)