Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażonymi ciastkami. A pieczone są tak samo smaczne. Przygotowanie jest szybkie. Polecam.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2468
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4648
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1838
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 550
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2468
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4648
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1838
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 550
Składniki
Twaróg zblendować lub zmielić dwa razy. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do miski. Dodać cukier, ekstrakt waniliowy, twaróg, żółtka, śmietanę, masło pokrojone w kostkę. Zarobić ciasto. Podzielić na dwie lub trzy części. Wykładać na stolnicę z podsypaną mąką. Rozwałkować. Pokroić na pasy szerokości mniej więcej 4 cm, a długości około 14-15 cm. Środek każdego pokrojonego paska naciąć na 3-4 cm. Końcówkę paska przewinąć przez nacięcie na drugą stronę. Tak przygotowane ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. U mnie były to trzy blaszki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 20 minut, aż faworki się zrumienią. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.