Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i mogą już być na Walentynki...
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24917
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 127
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 85
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 551
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24917
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 127
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 85
Spaghetti carbonara to jedno z popularnych dań kuchni włoskiej. W oryginalnej...
Odsłon: 551
Składniki
0,5 kg mąki pszennej, 5 żółtek, 3 łyżki masła, 1 kieliszek (50 ml spirytusu, 1-2 łyżki kwaśnej śmietany, szczypta soli,0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 2,5 szkl. oleju do smażenia, cukier puder
Wszystkie składniki dokładnie zagnieść ,następnie przez 10 min.uderzać wałkiem aż powstaną pęcherzyki powietrza Ciasto odstawić na godzinę w chłodne miejsce, aby odpoczęło. Następnie bardzo cienko je rozwałkować na stolnicy Z placka powycinać serduszka. W garnku mocno rozgrzać tłuszcz. Do tłuszczu partiami wkładać serduszka, smażyć je na złoty kolor z obu stron ok. 2 min. delikatnie wyjąć ,osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.