Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i mogą już być na Walentynki...
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 268
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14460
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1694
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16614
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 268
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14460
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1694
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16614
Składniki
0,5 kg mąki pszennej, 5 żółtek, 3 łyżki masła, 1 kieliszek (50 ml spirytusu, 1-2 łyżki kwaśnej śmietany, szczypta soli,0,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 2,5 szkl. oleju do smażenia, cukier puder
Wszystkie składniki dokładnie zagnieść ,następnie przez 10 min.uderzać wałkiem aż powstaną pęcherzyki powietrza Ciasto odstawić na godzinę w chłodne miejsce, aby odpoczęło. Następnie bardzo cienko je rozwałkować na stolnicy Z placka powycinać serduszka. W garnku mocno rozgrzać tłuszcz. Do tłuszczu partiami wkładać serduszka, smażyć je na złoty kolor z obu stron ok. 2 min. delikatnie wyjąć ,osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.