Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna pralinka w formie deseru
Wielkanoc to doskonała okazja, by delektować się wspaniałymi smakami, a bezgl...
Odsłon: 358
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby...
Odsłon: 329
Wielkanoc to doskonała okazja, by delektować się wspaniałymi smakami, a bezgl...
Odsłon: 358
Smakują wyśmienicie i efektownie wyglądają. Jajka faszerowane na dwa sposoby...
Odsłon: 329
Składniki
Twaróg ubić na puszystą masę 600 ml mleka zagotować i dodać pastylki słodziku. W reszcie mleka rozpuścić budyń. Resztę przygotuj jak na opakowaniu. Odstawić do wyrośnięcia, mieszać co jakiś czas lub przykryj folią spożywczą żeby nie zrobił się korzuch.
Po ostygnięciu budyniu wymieszaj z twarogiem Orzechy pokruszyć za pomocą tłuczka do mięsa lub w moździerzu Do masy budyniowej dodaj połowę orzechów Formę wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć herbatniki i przełożyć masą budyniową.
Przekladaj do końca składników. Ostatnia warstwa herbatniki, masa i posypać resztą orzechów Odstawić do wyrośnięcia na ok 3-4 godziny. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Babka adwokatowa
Desery
Babeczki zielony mech
Desery
Baranek wielkanocny z ciasta
Desery
Babka drożdżowa
Babka adwokatowa
Babka to tradycyjny świąteczny wypiek, którego nie może zabraknąć na wielkano...
Odsłon: 1073
Babeczki zielony mech
Obłędnie pyszne babeczki - zielony mech. Wglądają mega zachęcająco, a do tego...
Odsłon: 218