Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna pralinka w formie deseru
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12413
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1402
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13336
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5648
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12413
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1402
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13336
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5648
Składniki
Twaróg ubić na puszystą masę 600 ml mleka zagotować i dodać pastylki słodziku. W reszcie mleka rozpuścić budyń. Resztę przygotuj jak na opakowaniu. Odstawić do wyrośnięcia, mieszać co jakiś czas lub przykryj folią spożywczą żeby nie zrobił się korzuch.
Po ostygnięciu budyniu wymieszaj z twarogiem Orzechy pokruszyć za pomocą tłuczka do mięsa lub w moździerzu Do masy budyniowej dodaj połowę orzechów Formę wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć herbatniki i przełożyć masą budyniową.
Przekladaj do końca składników. Ostatnia warstwa herbatniki, masa i posypać resztą orzechów Odstawić do wyrośnięcia na ok 3-4 godziny. Smacznego