Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna pralinka w formie deseru
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 89
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8638
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4621
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 27
Dziś do pracy.
Odsłon: 596
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 89
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 8638
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4621
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 27
Dziś do pracy.
Odsłon: 596
Składniki
Twaróg ubić na puszystą masę 600 ml mleka zagotować i dodać pastylki słodziku. W reszcie mleka rozpuścić budyń. Resztę przygotuj jak na opakowaniu. Odstawić do wyrośnięcia, mieszać co jakiś czas lub przykryj folią spożywczą żeby nie zrobił się korzuch.
Po ostygnięciu budyniu wymieszaj z twarogiem Orzechy pokruszyć za pomocą tłuczka do mięsa lub w moździerzu Do masy budyniowej dodaj połowę orzechów Formę wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć herbatniki i przełożyć masą budyniową.
Przekladaj do końca składników. Ostatnia warstwa herbatniki, masa i posypać resztą orzechów Odstawić do wyrośnięcia na ok 3-4 godziny. Smacznego