Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogródek zasypany fiołkami, dlatego proponuję zrobić fioletowy cukier puder z fiołkami.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 129
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Fiołki z ogródka należy opłukać i osuszyć, potem oberwać same płatki, resztę odłożyć. Płatki fiołków z cukrem mielimy w młynku do kawy. Taki cukier dobrze wysuszyć i możemy przetrzymywać kilka dni w słoiczku. Jak przesuszymy go w piekarniku w 50 -60 C przez kilkadziesiąt minut, możemy przechowywać dłużej.