Do góry

Desery Przepis na:

Fit brownie z batatów

Fit brownie z batatów

Autor:

Przepisów i artykułów: 46 Ocena: 1001

Dodano:

Odsłon: 2387

Fantastycznie wilgotne w środku, mocno czekoladowe, a przy okazji w wersji fit.

Składniki

  • 2 średniej wielkości bataty
  • 2 garście daktyli
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki kakao
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 4 łyżki mąki kokosowej
  • 3 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Orzeszki ziemne
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Fit brownie z batatów

Przygotowanie

  1. Bataty obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy do momentu, aż będą miękkie. Daktyle moczymy we wrzątku przez około 15 minut. Następnie blendujemy wszystkie składniki na gładką masę, dodajemy orzeszki ziemne i mieszamy. Gotową masę wylewamy na blachę i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 minut.

  2. Po upieczeniu ciasto odkładamy, aż ostygnie i na koniec dekorujemy cukrem pudrem i orzeszkami ziemnymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń