Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deserek na zimno z chia, galaretką i musem brzoskwiniowym. Przepis na 3 porcje
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2455
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1463
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2180
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2455
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3399
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1463
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2180
Składniki
Zrób galaretkę (ja ją rozpuściłam w 250ml wody, dosłodź erytrolem), odstaw do stężenia, następnie pokrój w kwadraciki lub inne kształty. Jogurt zblenduj z dojrzałym bananem, dodaj nasiona chia, odstaw do lodówki. Brzoskwinie pokrój na kawałki, dodaj masło i podgrzej w garnku, aż zaczną się rozpadać. Zblenduj. W pucharku układaj na przemian: jogurt, galaretkę, jogurt, mus. Odstaw do schłodzenia. Smacznego!