Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja fit Pana Cotty z kaszy jaglanej z migdałami i musem malinowym
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117950
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8349
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3103
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1520
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117950
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8349
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3103
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2061
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1520
Składniki
Kaszę i płatki podprażyć na suchej patelni (2–3 min). Zmiksować na mąkę przestudzoną kaszę wraz z migdałami. Mleko zagotować, dodaj zmiksowaną mąkę, 2 łyżeczki cukru oraz sól. Gotować 10–12 min, bardzo często mieszając, aż uzyskamy bardzo gęstą konsystencję budyniu.
Foremki posmarować olejem i wyłożyć panna cottę. Deser jest gotowy po ok. 15–20 min na ciepło lub po schłodzeniu. W międzyczasie ugnieć widelcem maliny i przełożyć je wraz z 2 łyżeczkami cukru do rondelka. Gotować przez ok. 10 minut do zagęszczenia. Jeżeli przeszkadzają pestki w musie, przetrzeć dodatkowo maliny przez sitko. Deser wyłóż na talerzyk i polać musem. Możesz go ozdobić kilkoma malinami, płatkami migdałowymi i miętą .