Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja fit Pana Cotty z kaszy jaglanej z migdałami i musem malinowym
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5755
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9562
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Składniki
Kaszę i płatki podprażyć na suchej patelni (2–3 min). Zmiksować na mąkę przestudzoną kaszę wraz z migdałami. Mleko zagotować, dodaj zmiksowaną mąkę, 2 łyżeczki cukru oraz sól. Gotować 10–12 min, bardzo często mieszając, aż uzyskamy bardzo gęstą konsystencję budyniu.
Foremki posmarować olejem i wyłożyć panna cottę. Deser jest gotowy po ok. 15–20 min na ciepło lub po schłodzeniu. W międzyczasie ugnieć widelcem maliny i przełożyć je wraz z 2 łyżeczkami cukru do rondelka. Gotować przez ok. 10 minut do zagęszczenia. Jeżeli przeszkadzają pestki w musie, przetrzeć dodatkowo maliny przez sitko. Deser wyłóż na talerzyk i polać musem. Możesz go ozdobić kilkoma malinami, płatkami migdałowymi i miętą .