Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie chcesz przygotowywać lodów z jajkami i śmietaną? Jednocześnie lubisz słodkie smaki? Fit lody pistacjowe to doskonały wybór. Mają pysznie kremową konsystencję, a do tego apetyczny zielony kolor.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 971
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14647
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 971
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2853
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 956
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1709
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14647
Składniki
Do kielicha blendera przełóż serek wiejski, jogurt grecki, pastę pistacjową i matchę. Dodaj miód i sok z limonki. Miksuj wszystko razem na gładką masę – powinna być kremowa i lekko puszysta. Spróbuj i ewentualnie dodaj trochę więcej miodu do smaku.
Masę przełóż do pojemnika (np. plastikowego lub szklanego), wyrównaj wierzch.
Wstaw do zamrażarki na minimum 4-5 godzin. Co 30-40 minut przemieszaj widelcem lub trzepaczką, aby fit lody pistacjowe były bardziej kremowe.
Wyjmij lody z zamrażarki na ok. 10 minut przed podaniem, aby łatwiej je nakładać.