Do góry

Desery Przepis na:

fit omlet po cesarsku

fit omlet po cesarsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 31

Dodano:

Odsłon: 150

szybki deser

Składniki

  • Jajo kurze 2 szt.
  • mąka orkiszowa pełnoziarnista 80 g
  • woda 100 ml
  • stewia 1 łyżka
  • miód naturalny 1,5 łyżki
  • kakao 10 g
  • cynamon
  • olejek rumowy, waniliowy lub inny
  • rodzynki
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubić na sztywną pianę.

  2. Zółtka razem z pozostałymi produktami wymieszać, dodać pianę z białek. Wszystko dokładnie połączyć.

  3. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju rzepakowego lub masła klarowanego. Rozgrzać do średniej temperatury.
    Całą masę wylać na patelnię ( średnica 28 cm), jeśli są miejsca gdzie nie ma rodzynek, po prostu dorzucić.

    Gdy dół się ściągnie ( uważać, aby nie przypalić ), przewrócić omlet na drugą stronę. Po chwili, rozcinać omlet plastikową łyżką na mniejsze kawałki.

    Podawać według upodobań jeszcze ciepłe .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń