Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 297
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 297
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę.
Zółtka razem z pozostałymi produktami wymieszać, dodać pianę z białek. Wszystko dokładnie połączyć.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju rzepakowego lub masła klarowanego. Rozgrzać do średniej temperatury. Całą masę wylać na patelnię ( średnica 28 cm), jeśli są miejsca gdzie nie ma rodzynek, po prostu dorzucić. Gdy dół się ściągnie ( uważać, aby nie przypalić ), przewrócić omlet na drugą stronę. Po chwili, rozcinać omlet plastikową łyżką na mniejsze kawałki. Podawać według upodobań jeszcze ciepłe .