Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8655
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8655
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę.
Zółtka razem z pozostałymi produktami wymieszać, dodać pianę z białek. Wszystko dokładnie połączyć.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju rzepakowego lub masła klarowanego. Rozgrzać do średniej temperatury. Całą masę wylać na patelnię ( średnica 28 cm), jeśli są miejsca gdzie nie ma rodzynek, po prostu dorzucić. Gdy dół się ściągnie ( uważać, aby nie przypalić ), przewrócić omlet na drugą stronę. Po chwili, rozcinać omlet plastikową łyżką na mniejsze kawałki. Podawać według upodobań jeszcze ciepłe .