Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 11043
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1529
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 11043
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1529
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę.
Zółtka razem z pozostałymi produktami wymieszać, dodać pianę z białek. Wszystko dokładnie połączyć.
Na patelni rozgrzać odrobinę oleju rzepakowego lub masła klarowanego. Rozgrzać do średniej temperatury. Całą masę wylać na patelnię ( średnica 28 cm), jeśli są miejsca gdzie nie ma rodzynek, po prostu dorzucić. Gdy dół się ściągnie ( uważać, aby nie przypalić ), przewrócić omlet na drugą stronę. Po chwili, rozcinać omlet plastikową łyżką na mniejsze kawałki. Podawać według upodobań jeszcze ciepłe .