Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3514
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 510
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 327
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7184
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 435
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3514
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 510
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 327
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 7184
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 435
Składniki
Banany obrać. Cukier, masło sok z pomarańczy i banany dodać na patelnię, mieszać i powstającym karmelem polewać banany, jak karmel zgęstnieje dodać rum i podpalić, flambirować aż płomień zgaśnie (można też wybrać opcję, w której nie dodajemy rumu na patelnię tylko podgrzewamy go w osobnym garnku i polewamy nim banany już na talerzu i wtedy dopiero podpalamy) . Banany przyłożyć na talerz polać powstałym sosem podawać z lodami albo posłodzoną śmietaną, można dodać cynamon.