Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 42
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 175
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 248
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 136
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 42
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 175
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 248
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 136
Składniki
Banany obrać. Cukier, masło sok z pomarańczy i banany dodać na patelnię, mieszać i powstającym karmelem polewać banany, jak karmel zgęstnieje dodać rum i podpalić, flambirować aż płomień zgaśnie (można też wybrać opcję, w której nie dodajemy rumu na patelnię tylko podgrzewamy go w osobnym garnku i polewamy nim banany już na talerzu i wtedy dopiero podpalamy) . Banany przyłożyć na talerz polać powstałym sosem podawać z lodami albo posłodzoną śmietaną, można dodać cynamon.