Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 552
Dodano: 17.09.2011
Odsłon: 16331
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Topimy gorzką czkoladę z masłem. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, a żółtka ucieramy na białą masę z cukrem. Powoli łączymy białka z żółtkami. Następnie dodajemy masę czekoladową i mąkę. Wszytskie składniki mieszamy łyżką.
Wylewamy masę do formy i pieczemy w 180 stopniach do "suchego patyka".
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

aga_1b 23 lipca 2012Zgłoś do usunięcia
Ile mniej więcej czasu piecze się to ciasto?0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 27 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
Faktycznie ciekawe zwłaszcza że jak piszesz jest wilgotne do ulubionych:-)))20 Kto głosował? | Odpowiedz

Hanix1984 19 września 2011Zgłoś do usunięcia
Ciasto jest mięciutkie jak puszek i wilgotne. Dosłownie rozpływa się w ustach. To najlepszy przepis jaki kiedykolwiek wykorzystałam.19 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 19 września 2011Zgłoś do usunięcia
Ja również uwielbiam ciasta czekoladowe. To ma mało mąki, chyba jest wilgotne ?0 Kto głosował? | Odpowiedz