Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znalazłam ten przepis na innym portalu kulinarnym, a ponieważ moja rodzina kocha ciasta czekoladowe to po prostu musiałam je upiec.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2581
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 733
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1531
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14003
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2581
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 733
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1531
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14003
Składniki
Topimy gorzką czkoladę z masłem. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, a żółtka ucieramy na białą masę z cukrem. Powoli łączymy białka z żółtkami. Następnie dodajemy masę czekoladową i mąkę. Wszytskie składniki mieszamy łyżką.
Wylewamy masę do formy i pieczemy w 180 stopniach do "suchego patyka".