Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste, szybkie, niedrogie, smaczne
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19391
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1758
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232227
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19391
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1758
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232227
Składniki
Ciasto francuskie tniemy na prostokąty bądź kwadraty. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy na złoty kolor.
Śmietanę z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym ubijamy na sztywno. Wstawiamy do lodówki.
Owoce myjemy, kroimy na małe cząstki.
Gdy ciasto wystygnie, delikatnie przekrawamy wzdłuż, nożem z ząbkami.
Na dolną ą część ciasta wykładamy śmietanę i owoce, przykrywamy wierzchnią częścią i posypujemy cukrem pudrem. Układając ciastka na talerzyku, można dać kleks ze śmietany i na nim ułożyć ciastko. Nie będzie "tańczyć" na talerzu.
Smacznego:)