Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące koszyczki z ciasta francuskiego z nadzieniem budyniowo - jabłkowym.
Budyń mieszamy z 2 łyżkami cukru pudru i 150 ml mleka.
Resztę mleka zagotowujemy
Wlewamy budyń i gotujemy ok. 2 minuty ciągle mieszając.
Studzimy.
Ciasto francuskie rozwałkowujemy , podsypując mąką.
Kroimy na 12 prostokątów.
Ciastem wyklejamy foremki muffinkowe
( u mnie jak zawsze silikonowe ) , lekko dociskamy , nakłuwamy.
Każdą porcję przykrywamy pergaminem i obciążamy suszonym grochem.
Wkładamy do nagrzanego do 190 C piekarnika na ok. 8-10 minut.
Jabłka myjemy.
Kroimy na cwiartki , a potem na plasterki.
Ciastka wyciągamy z piekarnika i usuwamy pergamin z grochem.
Napełniamy masą budyniową.
Na wierzch wkładamy plastry jabłek.
Ciasto smarujemy żółtkiem.
Ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut.
Pieczemy do uzyskania złotego koloru.
Wyciągamy i zajadamy!
Możemy dodatkowo pokropic miodem i oprószyc cukrem pudrem!
To pozycja z gatunku "pewniaków", zawsze posmakuje i zawsze się uda. Dla mnie...
Odsłon: 24816
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1491
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 415
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1530
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4261
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1491
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 415
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1530
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 4261
Składniki
Budyń mieszamy z 2 łyżkami cukru pudru i 150 ml mleka. Resztę mleka zagotowujemy Wlewamy budyń i gotujemy ok. 2 minuty ciągle mieszając. Studzimy. Ciasto francuskie rozwałkowujemy , podsypując mąką. Kroimy na 12 prostokątów. Ciastem wyklejamy foremki muffinkowe ( u mnie jak zawsze silikonowe ) , lekko dociskamy , nakłuwamy. Każdą porcję przykrywamy pergaminem i obciążamy suszonym grochem. Wkładamy do nagrzanego do 190 C piekarnika na ok. 8-10 minut. Jabłka myjemy. Kroimy na cwiartki , a potem na plasterki. Ciastka wyciągamy z piekarnika i usuwamy pergamin z grochem. Napełniamy masą budyniową. Na wierzch wkładamy plastry jabłek. Ciasto smarujemy żółtkiem. Ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut. Pieczemy do uzyskania złotego koloru. Wyciągamy i zajadamy! Możemy dodatkowo pokropic miodem i oprószyc cukrem pudrem!
Przepisy Desery
Desery
Ciasteczka z nasionami lnu
Desery
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Desery
Tęczowe ciasto bez pieczenia
Desery
Sernik na zimno z frużeliną truskawkową
Ciasteczka z nasionami lnu
Siemię lniane jako środek osłaniający przewód pokarmowy, świetnie sprawdza s...
Odsłon: 34
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Meryl Streep to amerykańska aktorka, która rozkochała w sobie cały świat. Zna...
Odsłon: 39