Do góry

Desery Przepis na:

Francuskie rogaliki z jabłkiem

Francuskie rogaliki z jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 463 Ocena: 2973

Dodano:

Odsłon: 3613

Szybkie ciastka do kawy lub herbaty z ciasta francuskiego, nadziewane musem jabłkowym z cynamonem.

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego 300g
  • ok. 3/4szkl. musu jabłkowego ze słoika
  • łyżeczka budyniu waniliowego w proszku
  • szczypta cynamonu
  • cukier puder do oprószenia
  • 2 łyżki mleka
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Francuskie rogaliki z jabłkiem

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie rozwinąć. Przekroić wzdłuż na 2 pasy. Każdy pas ciasta pokroić na jednakowej wielkości trójkąty. Jabłka przełożyć do miseczki i wymieszać z proszkiem budyniowym i cynamonem. Na każdym trójkącie u podstawy nałożyć łyżeczkę musu jabłkowego i zwinąć ciasto w rogaliki. Posmarować wierzch mlekiem. Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Wstawić ciastka i piec ok. 15 minut. Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń