Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciastka do kawy lub herbaty z ciasta francuskiego, nadziewane musem jabłkowym z cynamonem.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6000
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35682
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1201
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1755
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6000
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć. Przekroić wzdłuż na 2 pasy. Każdy pas ciasta pokroić na jednakowej wielkości trójkąty. Jabłka przełożyć do miseczki i wymieszać z proszkiem budyniowym i cynamonem. Na każdym trójkącie u podstawy nałożyć łyżeczkę musu jabłkowego i zwinąć ciasto w rogaliki. Posmarować wierzch mlekiem. Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Wstawić ciastka i piec ok. 15 minut. Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.