Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciastka do kawy lub herbaty z ciasta francuskiego, nadziewane musem jabłkowym z cynamonem.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 122
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 199
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9213
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 122
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 199
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9213
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć. Przekroić wzdłuż na 2 pasy. Każdy pas ciasta pokroić na jednakowej wielkości trójkąty. Jabłka przełożyć do miseczki i wymieszać z proszkiem budyniowym i cynamonem. Na każdym trójkącie u podstawy nałożyć łyżeczkę musu jabłkowego i zwinąć ciasto w rogaliki. Posmarować wierzch mlekiem. Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Wstawić ciastka i piec ok. 15 minut. Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.