Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jutrzejszy dzień przygotowałam rurki z ciasta francuskiego , które będą nadziewane pysznym kremem. Rurki przygotowałam dla wnucząt które zapowiedziały że przyjdą pogawędzić. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż, foremki - rurki,
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 148
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2417
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 148
Przepis dnia
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 2417
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, po szerokości ciasta pokroić paski o szerokości około 1 - 1,5 cm. Foremki do rurek delikatnie natłuścić olejem, następnie nawijać paski zaczynając od węższej strony kończąc na szerszej stronie czyli od dołu do góry. Nawinięte rurki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przy uzyciu pędzelka silikonowego każdą rurkę posmarować rozbełtanym białkiem i obsypać cukrem ( najlepiej grubym) ja niestety nie miałam grubego cukru i posypałam zwykłym cukrem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec od 15 - 20 minut. na złoty ,rumiany kolor. Smacznego
Rurki po upieczeniu gotowe do nadziewania.