Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jutrzejszy dzień przygotowałam rurki z ciasta francuskiego , które będą nadziewane pysznym kremem. Rurki przygotowałam dla wnucząt które zapowiedziały że przyjdą pogawędzić. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż, foremki - rurki,
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5438
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1800
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5354
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1857
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5438
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1800
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5354
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1857
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, po szerokości ciasta pokroić paski o szerokości około 1 - 1,5 cm. Foremki do rurek delikatnie natłuścić olejem, następnie nawijać paski zaczynając od węższej strony kończąc na szerszej stronie czyli od dołu do góry. Nawinięte rurki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przy uzyciu pędzelka silikonowego każdą rurkę posmarować rozbełtanym białkiem i obsypać cukrem ( najlepiej grubym) ja niestety nie miałam grubego cukru i posypałam zwykłym cukrem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec od 15 - 20 minut. na złoty ,rumiany kolor. Smacznego
Rurki po upieczeniu gotowe do nadziewania.