Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jutrzejszy dzień przygotowałam rurki z ciasta francuskiego , które będą nadziewane pysznym kremem. Rurki przygotowałam dla wnucząt które zapowiedziały że przyjdą pogawędzić. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż, foremki - rurki,
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1870
Polecam, pychota.
Odsłon: 619
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 512
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1870
Polecam, pychota.
Odsłon: 619
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 512
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć, po szerokości ciasta pokroić paski o szerokości około 1 - 1,5 cm. Foremki do rurek delikatnie natłuścić olejem, następnie nawijać paski zaczynając od węższej strony kończąc na szerszej stronie czyli od dołu do góry. Nawinięte rurki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przy uzyciu pędzelka silikonowego każdą rurkę posmarować rozbełtanym białkiem i obsypać cukrem ( najlepiej grubym) ja niestety nie miałam grubego cukru i posypałam zwykłym cukrem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec od 15 - 20 minut. na złoty ,rumiany kolor. Smacznego
Rurki po upieczeniu gotowe do nadziewania.