Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na mocno truskawkowy, smaczny i prosty w przygotowaniu deser. Świetna przekąska na gorące dni ;)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5118
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 189
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5118
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 189
Składniki
Na początku przygotowujemy mus truskawkowy, miksując za pomocą blendera świeże owoce do momentu powstania gładkiej masy. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody, a następnie dodajemy 200 ml musu truskawkowego - wszystko dokładnie mieszamy. Do pucharków lub głębokich szklanek wkładamy świeże truskawki i zalewamy przygotowaną, jeszcze płynną galaretką. Całość schładzamy w lodówce do momentu stężenia. Życzę smacznego! :)