Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na mocno truskawkowy, smaczny i prosty w przygotowaniu deser. Świetna przekąska na gorące dni ;)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 836
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Na początku przygotowujemy mus truskawkowy, miksując za pomocą blendera świeże owoce do momentu powstania gładkiej masy. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody, a następnie dodajemy 200 ml musu truskawkowego - wszystko dokładnie mieszamy. Do pucharków lub głębokich szklanek wkładamy świeże truskawki i zalewamy przygotowaną, jeszcze płynną galaretką. Całość schładzamy w lodówce do momentu stężenia. Życzę smacznego! :)