Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na mocno truskawkowy, smaczny i prosty w przygotowaniu deser. Świetna przekąska na gorące dni ;)
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 524
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 20
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 86
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 230
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 412
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 524
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 20
Jest to bardzo rozgrzewający, lekko pikantny napój, idealny na zimowe dni. Ni...
Odsłon: 86
Polecam. Wędzone szprotki podkręcają smak i zapach.
Odsłon: 230
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 412
Składniki
Na początku przygotowujemy mus truskawkowy, miksując za pomocą blendera świeże owoce do momentu powstania gładkiej masy. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody, a następnie dodajemy 200 ml musu truskawkowego - wszystko dokładnie mieszamy. Do pucharków lub głębokich szklanek wkładamy świeże truskawki i zalewamy przygotowaną, jeszcze płynną galaretką. Całość schładzamy w lodówce do momentu stężenia. Życzę smacznego! :)