Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli owocowy sezon w pełni, nie tylko zamykamy je w słoikach. Od jakiegoś czasu pakujemy próżniowo i mrozimy. Postanowiliśmy zrobić „swojską” galaretkę owocową. Zamiast cukru, użyliśmy ksylitolu.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 171
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 375
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 171
Składniki
Owoce rozmrażamy. Można zrobić to na dwa sposoby. Dzień wcześniej rozmrozić w lodówce lub od razu wrzucić do zimnej wody i wolno podgrzewać. Owoce zagotowujemy w wodzie ( płynu powinno być około 500 ml ), ewentualnie dosładzamy ksylitolem. Płatki żelatyny moczymy w zimnej wodzie, dodajemy do owoców i dokładnie mieszamy. Lekko studzimy, przelewamy do salaterek lub innych naczyń, schładzamy.