Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deser na raz z pewnością nie jednej osobie przywróci wspomnienia z dzieciństwa . Czas około 60 minut liczony do czasu stężenia galaretki .
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3834
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 402
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 760
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3837
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3834
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 402
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 760
Składniki
Galaretkę rozrabiamy wedle zaleceń producenta . Ja daję 70 ml mniej wody , aby galaretka szybciej stężała . Dobrze wymieszaną przelewam do szklanek. Mandarynki obieramy , dzielimy na kawałki Orzechy kroimy na ćwiartki . Cukierki kroimy w kostkę . Zimną śmietanę ubijamy na sztywno i wstawiamy do lodówki . Wszystkie składniki dzielimy na 4 równe części . Do Każdej wystudzonej ale nie stężałej galaretki wrzucamy porcję mandarynek , orzechów oraz cukierków . Kiedy wszystko stężeje dekorujemy bitą śmietaną . Ja używam do tego rękawa , dzięki któremu można ładnie wyeksponować śmietanę . Można również nałożyć śmietanę za pomocą łyżki .