Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser galaretkowy jest mało pracochłonny i smakuje dzieciom, jak i dorosłym. Do jego przygotowania można wykorzystać dowolne owoce i smaki galaretki. Zbliżające się lato daje niezliczoną ilość smakowych kombinacji.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1102
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5809
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1200
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 452
Obiecuje Ci, że po przygotowaniu w domu tego kapslona zrezygnujesz z tych na...
Odsłon: 1102
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5809
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1132
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1200
Składniki
Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w małe kawałeczki. Podlewamy wodą, dosypujemy cukru waniliowego i gotujemy pod przykryciem, aż zmiękną i pyszczą sok. Jabłka ściągamy z gazu, odlewamy porcję soku i rozpuszczamy w niej galaretkę. Po czym sok ponownie łączymy w jabłkami, mieszamy i rozlewamy do pucharków. Pozostawiamy do zastygnięcia. Trzecią galaretkę rozpuszczamy w 100ml wrzątku. Studzimy i mieszamy z jogurtem naturalnym - najlepiej ubić mikserem na wysokich obrotach. Przelewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki, żeby cały deser stężał.