Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser galaretkowy jest mało pracochłonny i smakuje dzieciom, jak i dorosłym. Do jego przygotowania można wykorzystać dowolne owoce i smaki galaretki. Zbliżające się lato daje niezliczoną ilość smakowych kombinacji.
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 112
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 112
Składniki
Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w małe kawałeczki. Podlewamy wodą, dosypujemy cukru waniliowego i gotujemy pod przykryciem, aż zmiękną i pyszczą sok. Jabłka ściągamy z gazu, odlewamy porcję soku i rozpuszczamy w niej galaretkę. Po czym sok ponownie łączymy w jabłkami, mieszamy i rozlewamy do pucharków. Pozostawiamy do zastygnięcia. Trzecią galaretkę rozpuszczamy w 100ml wrzątku. Studzimy i mieszamy z jogurtem naturalnym - najlepiej ubić mikserem na wysokich obrotach. Przelewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki, żeby cały deser stężał.