Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 959
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13570
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 959
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13570
Składniki
Przygotowujemy galaretkę tak jak w przepisie na opakowaniu, zalewamy ją do niewysokiego pojemnika by móc ją pokroić w niedużą kostkę, gdy galaretka stężeje.
Brzoskwinie oraz wcześniej umytą gruszkę strugamy i kroimy w kostkę a następnie nakładamy wraz z galaretką na przemian do pucharków lub miseczek. Na koniec deser dekorujemy bitą śmietaną. Deser można podać również z goframi.