Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czarny bez ma wiel cennych właściwosci. Często pijamy go w sezonie jesienno-zimowym. Z 200 g owoców zrobiłam galaretkę aromatyzowaną skórką z cytryny i jabłka.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10879
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4854
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 974
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9329
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1385
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10879
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4854
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 974
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9329
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1385
Składniki
Tylko dojrzałe owoce czarnego bzu umyć i przełożyć do garnka. Zalać 500 ml wody i zagotować że skórkami cytryny i z jabłka. Przecedzić i dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać. Chłodny płyn posłodzić miodem i przelać do szklanek i schłodzić.