Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czarny bez ma wiel cennych właściwosci. Często pijamy go w sezonie jesienno-zimowym. Z 200 g owoców zrobiłam galaretkę aromatyzowaną skórką z cytryny i jabłka.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 455
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 455
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5658
Składniki
Tylko dojrzałe owoce czarnego bzu umyć i przełożyć do garnka. Zalać 500 ml wody i zagotować że skórkami cytryny i z jabłka. Przecedzić i dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać. Chłodny płyn posłodzić miodem i przelać do szklanek i schłodzić.