Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z musem truskawkowym na spodzie z biszkoptu. Biszkopt na spód można samemu upiec, ja użyłam gotowy, kupny spód.
Spód biszkoptowy dopasowujemy do tortownicy, gruntuję galaretką by troszkę nasiąkł. Galaretki truskawkową i malinową przygotowujemy w osobnych miseczkach zalewając każdą szklanką (250 ml.) wrzącej wody. Gotowe galaretki kroimy w kostki, później dodamy do masy serowo galaretkowej.
Masa serowo galaretkowa:
2 galaretki cytrynowe zalewamy 2 szklankami (500 ml.) wrzącej wody i dokładnie mieszamy, odstawiamy do wystudzenia. Serek homogenizowany miksujemy z gęstniejącą galaretką cytrynową.
Do zmiksowanej masy dodajemy wcześniej pokrojone w kostkę galaretki i delikatnie łączymy z masą serowo galaretkową. Tak przygotowaną masę wykładamy na spód biszkoptowy, równamy i wstawiamy do lodówki by zastygł..
Mus truskawkowy:
Truskawki miksujemy blenderem na jednolitą papkę. Tak zmiksowaną masę przelewamy do garnuszka i zagotowujemy gdy zacznie wrzeć wsypujemy galaretki truskawkowe jednocześnie dokładnie mieszamy. Gęsty mus wyłożyć na zgęstniałą masę serowo galaretkową i równamy.
Tak przygotowanego naszego galaretkowca wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Smacznego!!!
Choć ciasto jest dość kaloryczne, to nie można się mu oprzeć... Polecam wszys...
Odsłon: 1582
Ciasto bez pieczenia - jogurtowiec na zimno z musem truskawkowym. Przygotowan...
Odsłon: 3806
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące si...
Odsłon: 5823
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 175
Kiedy znudziły Ci się tradycyjne mielone i masz ochotę na małą odmianę to dob...
Odsłon: 1090
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3313
Skrzydełka w marynacie Kentucky, pieczone w woreczku, idealnie komponujące si...
Odsłon: 5823
Dzisiaj propozycja na śniadanie lub na obiad, czyli placki bananowe ze szczyp...
Odsłon: 175
Kiedy znudziły Ci się tradycyjne mielone i masz ochotę na małą odmianę to dob...
Odsłon: 1090
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, i...
Odsłon: 3313
Składniki
Spód biszkoptowy dopasowujemy do tortownicy, gruntuję galaretką by troszkę nasiąkł. Galaretki truskawkową i malinową przygotowujemy w osobnych miseczkach zalewając każdą szklanką (250 ml.) wrzącej wody. Gotowe galaretki kroimy w kostki, później dodamy do masy serowo galaretkowej. Masa serowo galaretkowa: 2 galaretki cytrynowe zalewamy 2 szklankami (500 ml.) wrzącej wody i dokładnie mieszamy, odstawiamy do wystudzenia. Serek homogenizowany miksujemy z gęstniejącą galaretką cytrynową. Do zmiksowanej masy dodajemy wcześniej pokrojone w kostkę galaretki i delikatnie łączymy z masą serowo galaretkową. Tak przygotowaną masę wykładamy na spód biszkoptowy, równamy i wstawiamy do lodówki by zastygł.. Mus truskawkowy: Truskawki miksujemy blenderem na jednolitą papkę. Tak zmiksowaną masę przelewamy do garnuszka i zagotowujemy gdy zacznie wrzeć wsypujemy galaretki truskawkowe jednocześnie dokładnie mieszamy. Gęsty mus wyłożyć na zgęstniałą masę serowo galaretkową i równamy. Tak przygotowanego naszego galaretkowca wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Smacznego!!!
Przepisy Desery
Desery
JAGODZIANKI
Desery
Najlepsze ciasto z owocami
Desery
Mój mocno bakaliowy keks
Desery
Krucha szarlotka
JAGODZIANKI
Nie ma lata bez jagodzianek. Bardzo puszyste, delikatne ciasto, wypełnione le...
Odsłon: 12
Najlepsze ciasto z owocami
Ciasto z babcinego przepisu. Najlepiej smakuje z kwaśnymi owocami. Ja dodałam...
Odsłon: 411