Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne drożdżówki na śniadanie.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10469
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1168
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11584
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 595
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10469
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1168
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11584
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 595
Składniki
Wykonanie: Drożdże wymieszać w letnim mleku, połączyć z resztą składników, dokładnie wyrobić ciasto ręką i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Z podrośniętego ciasta urywać porcje i na dłoni robić wgłębienia, nadziewać serem, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i obrzeża posmarować rozmąconym żółtkiem. Ponownie odłożyć na chwilę do podrośnięcia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut.