Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, miękkie i chrupiące na zewnątrz - GOFRY. Pyszne, domowe i szybkie w przygotowaniu.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3185
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 602
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3185
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 602
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Masło rozpuszczamy. Białka oddzielamy od żółtek. W misce mieszamy żółtka z masłem, cukrem i mlekiem. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko łączymy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Masę odstawiamy na kilka minut.
Rozgrzewamy gofrownicę i delikatnie ją natłuszczamy oliwą lub masłem. Kiedy jest już nagrzana, to możemy piec gofry. Na jednego przypadają około 2-3 łyżki masy. Pieczemy przez około 4 minuty, do zrumienienia, a następnie studzimy przez chwilę na kratce.Można podawać.