Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, miękkie i chrupiące na zewnątrz - GOFRY. Pyszne, domowe i szybkie w przygotowaniu.
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 184
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 468
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2958
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 118
Zamiast tradycyjnego bigosu przygotuj bigos według tego przepisu. Kapusta kis...
Odsłon: 184
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 468
Upieczony w domowym zaciszu - najlepszy, i ten zapach pieczonego chleba.
Odsłon: 2958
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 118
Składniki
Masło rozpuszczamy. Białka oddzielamy od żółtek. W misce mieszamy żółtka z masłem, cukrem i mlekiem. Następnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko łączymy. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem. Masę odstawiamy na kilka minut.
Rozgrzewamy gofrownicę i delikatnie ją natłuszczamy oliwą lub masłem. Kiedy jest już nagrzana, to możemy piec gofry. Na jednego przypadają około 2-3 łyżki masy. Pieczemy przez około 4 minuty, do zrumienienia, a następnie studzimy przez chwilę na kratce.Można podawać.