Do góry

Desery Przepis na:

Gofry

Gofry

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 325

Dodano:

Odsłon: 194

Proste gofry a dziesiątki pomysłów .

Składniki

  • * 3 szklanki mąki * 2 szklanki mleka * 3 jajka
  • * 100 ml oleju * Pół torebki cukru waniliowego
  • * 3 łyżeczki proszku do pieczenia * Szczyptę soli
  • * 3 łyżeczki cukru * Olej w małej miseczce oraz mały pędzelek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Gofry

Przygotowanie

  1. Mąkę wsypujemy do wysokiego naczynia . Dodajemy cukier cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli . Wszystkie produkty sypkie delikatnie wymieszać łyżką . Następnie Dodajemy żółtka a z białek ubijamy pianę .Wlewamy olej oraz mleko i miksujemy wszystko na wysokich obrotach , aby nie było grudek . Do tak dobrze wyrobionych składników dodajemy ubitą na sztywno pianę i delikatnie mieszamy łyżką , starając się przekładać ciasto z dołu do góry aby masa mogła nabrać pulchności .

    Gofrownicę nagrzewamy . Płytki górne i dolne smarujemy delikatnie olejem .Do każdej foremki nalewamy łyżką wazową ciasto . Pieczemy na rumiany kolor . Podajemy z ulubionymi dodatkami.

    https://www.malgoskawkuchni.com/2020/06/gofry.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń