Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 864
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 159
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9273
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 182
Polecam.
Odsłon: 864
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 159
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9273
Składniki
Mąkę wsypujemy do wysokiego naczynia . Dodajemy cukier cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli . Wszystkie produkty sypkie delikatnie wymieszać łyżką . Następnie Dodajemy żółtka a z białek ubijamy pianę .Wlewamy olej oraz mleko i miksujemy wszystko na wysokich obrotach , aby nie było grudek . Do tak dobrze wyrobionych składników dodajemy ubitą na sztywno pianę i delikatnie mieszamy łyżką , starając się przekładać ciasto z dołu do góry aby masa mogła nabrać pulchności . Gofrownicę nagrzewamy . Płytki górne i dolne smarujemy delikatnie olejem .Do każdej foremki nalewamy łyżką wazową ciasto . Pieczemy na rumiany kolor . Podajemy z ulubionymi dodatkami. https://www.malgoskawkuchni.com/2020/06/gofry.html