Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 767
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 74
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 62
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 767
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 74
Składniki
Mąkę wsypujemy do wysokiego naczynia . Dodajemy cukier cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli . Wszystkie produkty sypkie delikatnie wymieszać łyżką . Następnie Dodajemy żółtka a z białek ubijamy pianę .Wlewamy olej oraz mleko i miksujemy wszystko na wysokich obrotach , aby nie było grudek . Do tak dobrze wyrobionych składników dodajemy ubitą na sztywno pianę i delikatnie mieszamy łyżką , starając się przekładać ciasto z dołu do góry aby masa mogła nabrać pulchności . Gofrownicę nagrzewamy . Płytki górne i dolne smarujemy delikatnie olejem .Do każdej foremki nalewamy łyżką wazową ciasto . Pieczemy na rumiany kolor . Podajemy z ulubionymi dodatkami. https://www.malgoskawkuchni.com/2020/06/gofry.html