Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1091
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 383
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3264
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 733
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1091
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 383
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3264
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 733
Składniki
Mąkę wsypujemy do wysokiego naczynia . Dodajemy cukier cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli . Wszystkie produkty sypkie delikatnie wymieszać łyżką . Następnie Dodajemy żółtka a z białek ubijamy pianę .Wlewamy olej oraz mleko i miksujemy wszystko na wysokich obrotach , aby nie było grudek . Do tak dobrze wyrobionych składników dodajemy ubitą na sztywno pianę i delikatnie mieszamy łyżką , starając się przekładać ciasto z dołu do góry aby masa mogła nabrać pulchności . Gofrownicę nagrzewamy . Płytki górne i dolne smarujemy delikatnie olejem .Do każdej foremki nalewamy łyżką wazową ciasto . Pieczemy na rumiany kolor . Podajemy z ulubionymi dodatkami. https://www.malgoskawkuchni.com/2020/06/gofry.html