Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zmodyfikowany z myślą o osobach z insulinoopornością które również mogą pokusić się o zjedzenie odrobiny słodkości .Rodzinka stwierdziła że tak dobrych domowych gofrów jeszcze nie jadła.Nawet osoby cierpiące na cukrzycę zjadając takiego gofra nie odnotują niebezpiecznego wzrostu cukru.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2181
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2181
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 146
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 254
Składniki
Oddzielić żółtka od białek .Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.
Żółtka ,mąkę ,olej , ksylitol ,kefir lub maślankę,proszek do pieczenia ,olejek waniliowy i szczyptę soli zmiksować na gładką masę .Ciasto powinno mieć konsystencję bardziej gęstą niż ciasto na naleśniki.
Ubite białka przełóż do zmiksowanego ciasta i delikatnie za pomocą łyżki wmieszaj białka do ciasta.
Na dobrze rozgrzaną gofrownicę wlewaj porcje ciasta i nie rozprowadzając zamknij gofrownicę .Czas pieczenia ok 3 min.(zależy od mocy gofrownicy).Gofry powinny być ładnie przyrumienione.
Jeżeli gofry mają utrzymać niski indeks musimy użyć odpowiednich dodatków np. bitej śmietany z dodatkiem ksylitolu lub dżemów przygotowanych samodzielnie również z ksylitolem .Mogą byc również świeże owoce .