Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu ciasto bez użycia piekarnika. Jego niebanalna forma zachwyci, a wyjątkowy smak podbije kubki smakowe wszystkich gości - daję słowo! :)
garnek, mikser, blacha 25x25 lub większa
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 283
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3067
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 283
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3067
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Dno dowolnej formy wyłożyć herbatnikami.
Podgrzać 500 ml mleka z cukrem i doprowadzić do wrzenia. Pozostałe mleko wymieszać z proszkiem budyniowym, mąką i żółtkami na jednolitą masę. Ugotować budyń. Odstawić go do przestudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch i po łyżce dodawać przestudzony budyń. Całość zmiksować na gładki krem.
2/3 masy wyłożyć na herbatniki. Na krem ułożyć drugą warstwę herbatników i resztę kremu. Okrągłe biszkopty pokroić na pół i ułożyć je w rzędach na kremie.
Polewa: wodę zagotować z masłem i cukrem. Do gorącej wody dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać żeby nie było grudek. Masę podzielić, do mniejszej części dodać kakao i wymieszać. Polewy wylać na zmianę na ciasto tworząc esy-floresy :) Ciasto schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego! :)