Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna szarlotka na jesienne wieczory!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3510
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 114
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3510
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 114
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
Z mąki , 3 łyżek cukru , proszku do pieczenia , masła i żółtek zagniatamy ciasto.
2/3 ciasta wylepiamy blachę ( dużą ) , wyłożoną papierem do pieczenia.Jabłka obieramy , wydrążamy i trzemy na tarce na grubych oczkach.Posypujemy cynamonem.Mieszamy.Wykładamy na ciasto.Białka ubijamy z solą.Pod koniec ubijania dodajemy resztę cukru i cukier waniliowy.Zalewamy jabłka.Na wierzch kruszymy resztę ciasta.Pieczemy godzinę w temp. 150C.Pod koniec pieczenia temperaturę zwiększamy do 180C.Zostawiamy do ostygnięcia!Podajemy np. z lodami waniliowymi ;)Smacznego!