Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie lubi gruszek? A co dopiero gdy przenikają waniliowym aromatem, skąpane w czekoladzie? Łatwe w przygotowaniu, zachwycają smakiem.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 867
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 867
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 420
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1868
Składniki
Gruszki umyj, osusz papierowym rącznikiem, wydrąż gniazda nasienne. Obierz ze skórki. Owoce skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Zagotuj wodę z cukrem i przekrojoną laską wanilii. Do syropu włóż gruszki , gotuj na małym ogniu 10 min. Ostudź pozostawiając w syropie.
Czekoladę posiekaj. Przełóż do rondelka o grubym dnie, podlej kilkoma łyżkami wody, stop podgrzewając na bardzo małym ogniu. Do stopionej czekolady wlej śmietanę. Gruszki ustaw na talerzykach, polej sosem czekoladowym. Podawj z lodami wyniliowymi.