Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie lubi gruszek? A co dopiero gdy przenikają waniliowym aromatem, skąpane w czekoladzie? Łatwe w przygotowaniu, zachwycają smakiem.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1075
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3245
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 706
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1075
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 375
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3245
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 706
Składniki
Gruszki umyj, osusz papierowym rącznikiem, wydrąż gniazda nasienne. Obierz ze skórki. Owoce skrop sokiem wyciśniętym z cytryny. Zagotuj wodę z cukrem i przekrojoną laską wanilii. Do syropu włóż gruszki , gotuj na małym ogniu 10 min. Ostudź pozostawiając w syropie.
Czekoladę posiekaj. Przełóż do rondelka o grubym dnie, podlej kilkoma łyżkami wody, stop podgrzewając na bardzo małym ogniu. Do stopionej czekolady wlej śmietanę. Gruszki ustaw na talerzykach, polej sosem czekoladowym. Podawj z lodami wyniliowymi.