Do góry

Desery Przepis na:

Gruszki na cieście francuskim według Ewy Wachowicz

Gruszki na cieście francuskim według Ewy Wachowicz

Autor:

Przepisów i artykułów: 252 Ocena: 1329

Dodano:

Odsłon: 3385

Ten jesienny deser przygotujecie w dosłownie kilkanaście minut. Prosty i bardzo smaczny. Przepis pochodzi z 432. odcinka programu "Ewa Gotuje".

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 jajko
  • 4 twarde gruszki
  • 1 tabliczka czekolady
  • 1 łyżka masła
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gruszki na cieście francuskim według Ewy Wachowicz

Przygotowanie

  1. Ciasto rozwinąć na desce i podzielić na 12 trapezów. Umieścić na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajkiem.

  2. Gruszki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne i obrać ze skórki. Naciąć wzdłuż, ale nie docinać do końca. Ułożyć na cieście i wstawić do piekarnika. Piec przez 15-20 minut w temp. 210 st. C.

  3. Wystudzić i udekorować czekoladą roztopioną z masłem w kąpieli wodnej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń