Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
NA SŁODKO!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4604
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10426
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6013
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5318
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12862
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4604
Składniki
Kawę rozpuszczalną zalać łyżką gorącej, gotowanej wody. Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie, aby nam ładnie napęczniały, następnie osączyć na sitku. Serek homogenizowany wymieszać z cukrem pudrem, dodać rodzynki oraz zimny ekstrakt kawowy. Napar z kawy dodawać stopniowo, obserwować, czy serek nie zrobił się zbyt płynny. Gruszki umyć, odciąć wierzchy, tak mniej więcej w 1/3 wysokości, ostrożnie wydrążyć środek, aby pozbyć się gniazd nasiennych. Masą kawową wypełniać gruszki. Przykryć czapeczkami.