Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser wart zrobienia.Serdecznie polecam posmakuje i dużym i małym:)
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15501
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15501
Składniki
Gruszki obrać,przekroić na pół ,wydrążyć środek i wrzucić do gotującej wody z cynamonem,cukrem i skórką pomarańczową. Gotować w zależności od gruszek,jeśli są miękkie to wystarczy 5 min.twarde dłużej. Miękkie gruszki wyjąć na sitko.
Zrobić sos czekoladowy. 3/4 szklanki mleka zagotować z dodatkiem kakao.Trzeba mieszać by się nie przypaliło Żółtka utrzeć z łyżką cukru na kogel mogel,dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej i resztę mleka . Zamieszać i wlać na gotujące mleko z kakao. Masa zaraz zgęstnieje,zamieszać i zdjąć z ognia. Gruszki przełożyć do miseczek,zalać sosem i udekorować pestkami granatu. Deser można jeść na ciepło i zimno.
Smacznego życzę!