Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser wart zrobienia.Serdecznie polecam posmakuje i dużym i małym:)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Gruszki obrać,przekroić na pół ,wydrążyć środek i wrzucić do gotującej wody z cynamonem,cukrem i skórką pomarańczową. Gotować w zależności od gruszek,jeśli są miękkie to wystarczy 5 min.twarde dłużej. Miękkie gruszki wyjąć na sitko.
Zrobić sos czekoladowy. 3/4 szklanki mleka zagotować z dodatkiem kakao.Trzeba mieszać by się nie przypaliło Żółtka utrzeć z łyżką cukru na kogel mogel,dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej i resztę mleka . Zamieszać i wlać na gotujące mleko z kakao. Masa zaraz zgęstnieje,zamieszać i zdjąć z ognia. Gruszki przełożyć do miseczek,zalać sosem i udekorować pestkami granatu. Deser można jeść na ciepło i zimno.
Smacznego życzę!