Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyk w każdej kuchni - jabłecznik. Kruche ciasto, wspaniałe dodatki do jabłek... To wszystko sprawia, że ciasto jest pyszne i pachnące :)
Ze wszystkich składników zagniatam ciasto. Dzielę w proporcji 2/3 do 1/3.
Większą część ciasta rozwałkowuję i układam na wysmarowanej tortownicy o średnicy 24 cm (można zrobić rant z ciasta).
Tortownicę wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.
W tym czasie przyrządzam farsz.
Jabłka obieram i trę na dużych oczkach, dodaję pozostałe składniki i mieszam.
Z 1/3 ciasta wykrawam dowolne kształty, które będę układać na jabłeczniku (u mnie są to gwiazdki i księżyc).
Wyciągam tortownicę z piekarnika, wykładam farsz z jabłek i na górze układam pozostałą część ciasta.
Jabłecznik wstawiam ponownie do piekarnika na 35 minut, aż górna warstwa ciasta będzie złota.
Następnie wyciągam jabłecznik i niecierpliwie czekam, aż przestygnie.
Posypuję całość cukrem pudrem. Można oczywiście serwować ciepłe
Smakowity ,pachnący cynamonem .
Odsłon: 230
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 12623
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 167
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 360
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 246
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 12623
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 167
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 360
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 246
Składniki
Ze wszystkich składników zagniatam ciasto. Dzielę w proporcji 2/3 do 1/3. Większą część ciasta rozwałkowuję i układam na wysmarowanej tortownicy o średnicy 24 cm (można zrobić rant z ciasta). Tortownicę wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. W tym czasie przyrządzam farsz.
Jabłka obieram i trę na dużych oczkach, dodaję pozostałe składniki i mieszam. Z 1/3 ciasta wykrawam dowolne kształty, które będę układać na jabłeczniku (u mnie są to gwiazdki i księżyc). Wyciągam tortownicę z piekarnika, wykładam farsz z jabłek i na górze układam pozostałą część ciasta. Jabłecznik wstawiam ponownie do piekarnika na 35 minut, aż górna warstwa ciasta będzie złota. Następnie wyciągam jabłecznik i niecierpliwie czekam, aż przestygnie. Posypuję całość cukrem pudrem. Można oczywiście serwować ciepłe
Przepisy Desery
Desery
Kruche ciasteczka z cukrem
Desery
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Desery
Ciasto z porzeczkami i budyniem
Desery
Prezydent
Kruche ciasteczka z cukrem
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 54
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 167