Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto rozpływa się w ustach,jest miękkie,pachnące rumem i bardzo smaczne.Polecam wypróbować w jesienny zimny wieczór z filiżanką kawy lub herbaty:)
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 674
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 42
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 67
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 77
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 674
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 42
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 67
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 77
Składniki
Przygotować blaszkę 25/35cm. Spód wyłożyć herbatnikami. Zrobić krem czekoladowy. Mascarpone utrzeć z 3 łyżkami kakao,dodać śmietankę i dalej ucierać. Na koniec wsypać śmietan-fix, zmiksować ,dać rozdrobnioną czekoladę ,oraz wlać rum.Wsypać rodzynki ,wymieszać. Wymieszać i wyłożyć na herbatniki.
Warstwę czekoladową przykryć herbatnikami. Zrobić krem kawowy. 3 łyżki kawy zaparzyć wrzątkiem i zostawić do wystudzenia. Serek mascarpone zmiksować ze śmietanką i cukrem pudrem. Dodawać po łyżce wystudzonej kawy i miksować. Na koniec wlać 50ml rumu i wsypać śmietan-fix,zmiksować. Krem wyłożyć na herbatniki i rozsmarować. Wierzch wyłożyć herbatnikami. Rozsmarować masę kajmakową. Płatki migdałowe uprażyć na patelni i posypać wierzch ciasta.
Smacznego życzę!