Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzielę się z Wami moim przepisem na idealny biszkopt. Jest to mój niezawodny przepis, który kiedyś dostałam od starej kucharki. Przepis mnie jeszcze nie zawiódł , zawsze sie udaje, a biszkopt wychodzi puszysty mięciutki i wysoki. Mój przygotowany w tortownicy o średnicy 24 cm. Polecam
mikser, miska, łyżka drewniana, papier do pieczenia, tortownica o średnicy 24 cm,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32920
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32920
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Składniki
Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej. Białka oddzielamy od żółtek , następnie miksujemy na sztywną masę ze szczyptą soli, na początku na niskich obrotach , po chwili miksowania zwiększamy obroty. Pod koniec miksowania dodajemy cały czas miksując porcjami cukier oraz żółtka. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, już nie miksujemy tylko mieszamy do połączenia składników drewnianą łyżką, zbierając masę od spodu. Po wymieszaniu masę wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 40 minut , a najlepiej do suchego patyczka. Biszkopt po upieczeniu studzimy i kroimy na blaty. Smacznego
Przygotowanie składników.
Masa jajeczna przed dodaniem mąki z proszkiem do pieczenia.
Masa gotowa.