Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie w przygotowaniu bez użycia miksera,cytrynowe babeczki idealne na różne okazje, przyjęcia i imprezy okolicznościowe.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3740
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41411
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3740
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41411
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 439
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 239
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Cytrynę sparz , następnie otrzyj skórkę i wycisnij sok. W jednej misce wymieszaj ,za pomocą widelca lub rózgi jajka, olej mleko, sok i skórkę z cytryny . W drugiej cukier, cukier waniliowy, mąkę oraz proszek do pieczenia. Składniki mokre przelej do suchych i dokładnie wymieszaj. Papilotki napełniaj ciastem do 3/4 wysokości i piecz około 25 minut w temperaturze 180 st.
W garnku rozpuść margarynę z cukrem, dodaj mleko i kakao, przygotuj polewę. Wystudzone babeczki polej polewą.