Do góry

Desery Przepis na:

Indyjskie pączki

Indyjskie pączki

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3630

Dodano:

Odsłon: 48404

Kolejna nasza propozycja pączków. Jest to tradycyjny deser indyjski...mleczne pączki w syropie z kardamonem. Jest to oczywiście uproszczona wersja. W oryginale powinny być z serem khoya, moczone w wodzie różanej z szafranem i kardamonem:)

Składniki

  • 10 dkg mleka w proszku,
  • 2 łyżeczki mąki,
  • 5 łyżek mleka,
  • szczypta soli,
  • 2 dkg zmielonych pistacji,
  • 100 ml wody,
  • 1/2 kg cukru,
  • ziarna kardamonu
  • olej,
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mleko w proszku wymieszaj z mąką i solą.Dodaj mleko i pistacje. Wyrób ciasto. Uformuj małe kuleczki. Kuleczki usmaż na głębokim oleju na rumiany kolor i odsącz na papierowym ręczniku

  2. wody , cukru i kardamony zagotuj syrop i podgrzewaj na małym ogniu. Pączki przełóż do syropu i podgrzewaj 5 minut. Odsącz na sicie. Smacznego...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewulka55 22 sierpnia 2014 aniolywkuchni czy nie dodajemy jakiś spulchniaczy np proszku do pieczenia lub drożdży??? Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń