Desery Przepis na:
Indyjskie pączki

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3630
Dodano: 22.01.2014
Odsłon: 48404
Składniki
- 10 dkg mleka w proszku,
- 2 łyżeczki mąki,
- 5 łyżek mleka,
- szczypta soli,
- 2 dkg zmielonych pistacji,
- 100 ml wody,
- 1/2 kg cukru,
- ziarna kardamonu
- olej,
3-4 os. | 15 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Mleko w proszku wymieszaj z mąką i solą.Dodaj mleko i pistacje. Wyrób ciasto. Uformuj małe kuleczki. Kuleczki usmaż na głębokim oleju na rumiany kolor i odsącz na papierowym ręczniku
-
wody , cukru i kardamony zagotuj syrop i podgrzewaj na małym ogniu. Pączki przełóż do syropu i podgrzewaj 5 minut. Odsącz na sicie. Smacznego...
Komentarze do przepisu (4)

ewulka55 22 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
aniolywkuchni czy nie dodajemy jakiś spulchniaczy np proszku do pieczenia lub drożdży??? Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 22 stycznia 2014Zgłoś do usunięcia
wyglądają bardzo smakowicie. Odpowiedzi: 1 ▼3 Kto głosował? | Odpowiedz