Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Margarynę, kakao, cukier i wodę wrzucamy do garnka i doprowadzamy so rozpuszczenie i połączenia się składników. Studzimy. Dodajemy 5 żółtek i odlewamy pół szklanki na polewę. Do reszty dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy delikatnie z ciastem. Wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia [35/25].
Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy do 1 jajku. Dodajemy ser i resztę składników. Ser wylewamy najlepiej chochelką na ciasto robiąc "łatki" ser jest dość płynny ale jak będziemy ostrożnie powoli wlewać to uda się to bez problemu.
Piec ok 50 minut w 180 stopniach. Gorące ciasto polać polewą odlaną na początku z ciasta. [ ja polewam cienką strużką a na koniec rozsmarowuję polewę pędzlem]. smacznego!