Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 62
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 498
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5714
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 974
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 255
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 40566
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 62
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 498
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5714
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 974
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 255
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 40566
Składniki
Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć i przesmażyć z masłem, cukrem i cynamonem.
Cukier, żółtka oraz masło utrzeć, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i pianę ubitą z białek. Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać kakao.
Foremkę (30X18) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać ciemne ciasto. Na ciemne ciasto wyłożyć przesmażone jabłka i przykryć jasnym ciastem.
Piec ok. 30-40 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 220 stopni. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. SMACZNEGO!