Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 73
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2122
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 934
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 73
Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
Odsłon: 2122
Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
Odsłon: 934
Składniki
Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć i przesmażyć z masłem, cukrem i cynamonem.
Cukier, żółtka oraz masło utrzeć, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i pianę ubitą z białek. Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać kakao.
Foremkę (30X18) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać ciemne ciasto. Na ciemne ciasto wyłożyć przesmażone jabłka i przykryć jasnym ciastem.
Piec ok. 30-40 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 220 stopni. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. SMACZNEGO!