Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5718
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4006
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 218
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5718
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 4006
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 218
Składniki
Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć i przesmażyć z masłem, cukrem i cynamonem.
Cukier, żółtka oraz masło utrzeć, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i pianę ubitą z białek. Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać kakao.
Foremkę (30X18) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać ciemne ciasto. Na ciemne ciasto wyłożyć przesmażone jabłka i przykryć jasnym ciastem.
Piec ok. 30-40 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 220 stopni. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. SMACZNEGO!