Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik z ciasta ucieranego.
Pierwszy raz w życiu gotowałam ogon wołowy i muszę przyznać, że potrawka z ni...
Odsłon: 49
Żurek to jedna z moich ulubionych zup. Jest pyszny i prosty w przygotowaniu....
Odsłon: 36
Nasze obietnice wybitnego smaku tego dania nie mają nic wspólnego z obietnica...
Odsłon: 946
Pierwszy raz w życiu gotowałam ogon wołowy i muszę przyznać, że potrawka z ni...
Odsłon: 49
Żurek to jedna z moich ulubionych zup. Jest pyszny i prosty w przygotowaniu....
Odsłon: 36
Nasze obietnice wybitnego smaku tego dania nie mają nic wspólnego z obietnica...
Odsłon: 946
Składniki
Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć i przesmażyć z masłem, cukrem i cynamonem.
Cukier, żółtka oraz masło utrzeć, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mleko i pianę ubitą z białek. Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać kakao.
Foremkę (30X18) wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać ciemne ciasto. Na ciemne ciasto wyłożyć przesmażone jabłka i przykryć jasnym ciastem.
Piec ok. 30-40 minut w nagrzanym piekarniku w temp. 220 stopni. Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem. SMACZNEGO!