Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, pachnące cynamonem i wanilią ciasto łatwe w przygotowaniu idealne na każdą okazję.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30990
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5214
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30990
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5214
Składniki
Jajka ubij z cukrem dodaj olej przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i budyniami.Dokladnie wymieszaj , połowę ciasta wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 24x24 i podpiec 10-12 minut.
Jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki skrapiamy sokiem z cytryny,przesmażamy z masłem ,cukrem i cynamonem.Na koniec dosypujemy mąkę lub budyń .Wykładamy na podpieczone ciasto na wierzch wylewamy pozostałe ciasto.Pieczemy 35 minut w temperaturze 180 st.Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.Smacznego.