Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38917
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 168
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9253
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38917
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 402
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 168
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9253
Składniki
CIASTO KRUCHE:
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blache (24x36). Drugą część ciasta włożyć do zamrażarki.
JABŁKA:
Jabłka obrać, pokroić w ósemki, ułożyć na rozwałkowanym cieście.
BIAŁKA:
Białka ubić, dodać cukier, na koniec wymieszać z budyniem. Wyłożyć na pokrojone jabłka. Na górę zetrzeć drugą część kruchego ciasta.
Piec ok 50 min w 160°C
SMACZNEGO!