Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste :-)
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3793
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1510
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 171
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 323
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 196
Bardzo smaczne i proste do przygotowania pampuchy ziemniaczane z dodatkiem tw...
Odsłon: 3793
Ciasto Bałagan – znane także jako zebra albo babka marmurkowa – jest równie p...
Odsłon: 1510
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 171
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 323
Dodatek do bezmięsnego obiadu. Jeszcze tylko sałatka i gotowe.
Odsłon: 196
Składniki
CIASTO KRUCHE:
Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. Jedną część ciasta rozwałkować i wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blache (24x36). Drugą część ciasta włożyć do zamrażarki.
JABŁKA:
Jabłka obrać, pokroić w ósemki, ułożyć na rozwałkowanym cieście.
BIAŁKA:
Białka ubić, dodać cukier, na koniec wymieszać z budyniem. Wyłożyć na pokrojone jabłka. Na górę zetrzeć drugą część kruchego ciasta.
Piec ok 50 min w 160°C
SMACZNEGO!