Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, łsmaczne i łatwe do przygotowania
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20679
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25957
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 114
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20679
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 25957
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1076
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4402
Składniki
Jabłka pokroić w drobną kostkę, dodać rodzynki, pokrojone orzechy (nie mlete) oraz cukier. Wymieszać i odstawić na minimum 1 godzinę aż jabłka puszczą sok. Soku nie odlewać.
W garnuszku lekko ubić całe jajka i wlać do jabłek. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
Ciasto wlać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem lub popisać rozpuszczoną gorzką czekoladą.