Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, łsmaczne i łatwe do przygotowania
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1030
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 70
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 416
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 721
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 3077
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1030
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 70
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 416
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 721
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 3077
Składniki
Jabłka pokroić w drobną kostkę, dodać rodzynki, pokrojone orzechy (nie mlete) oraz cukier. Wymieszać i odstawić na minimum 1 godzinę aż jabłka puszczą sok. Soku nie odlewać.
W garnuszku lekko ubić całe jajka i wlać do jabłek. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
Ciasto wlać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem lub popisać rozpuszczoną gorzką czekoladą.