Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie, łsmaczne i łatwe do przygotowania
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13146
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2510
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3665
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4591
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13146
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2510
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3665
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4591
Składniki
Jabłka pokroić w drobną kostkę, dodać rodzynki, pokrojone orzechy (nie mlete) oraz cukier. Wymieszać i odstawić na minimum 1 godzinę aż jabłka puszczą sok. Soku nie odlewać.
W garnuszku lekko ubić całe jajka i wlać do jabłek. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
Ciasto wlać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i piec ok. 30-40 min w temp. 180 st. C.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto można posypać cukrem pudrem lub popisać rozpuszczoną gorzką czekoladą.