Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowy, aromatyczny jabłecznik w sam raz na jesienne popołudnia i poranki! :)
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 651
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 50
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 24
Smaki początków słonecznej jesieni.
Odsłon: 40
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 3738
Przepis na pyszny sernik który zawsze wychodzi .
Odsłon: 651
Dynia nie musi być nudna!
Odsłon: 50
Masz polędwiczki wieprzowe, nie wiesz co z nimi zrobić, mam dla Ciebie propoz...
Odsłon: 24
Smaki początków słonecznej jesieni.
Odsłon: 40
Błyskawiczna sałatka z trzech składników idealna dla niespodziewanych gości l...
Odsłon: 3738
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować do miękkości.
Od ugotowanej kaszy odłożyć 2 łyżki, a resztę zblendować z połową banana.
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach), po czym wymieszać z cynamonem.
Do formy przełożyć warstwę kaszy, a na nią warstwę jabłek.
Zapiec to przez około 15 minut w temperaturze 185 stopni.
Drugą połowę banana zblendować z pozostałymi 2 łyżkami kaszy, a następnie wymieszać z amarantusem.
Wyciągnąć formę z piekarnika i nałożyć na wierzch ostatnią warstwę.
Całość zapiekać kolejne 15 minut.