Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik jaglany z amarantusem

Jabłecznik jaglany z amarantusem

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 553

Dodano:

Odsłon: 2696

zdrowy, aromatyczny jabłecznik w sam raz na jesienne popołudnia i poranki! :)

Składniki

  • 6 łyżek kaszy jaglanej
  • 3 jabłka
  • 1 duży banan
  • 5 łyżek amarantusa ekspandowanego
  • 1 łyżeczka cynamonu
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jabłecznik jaglany z amarantusem

Przygotowanie

  1. Kaszę jaglaną opłukać, a następnie ugotować do miękkości.

  2. Od ugotowanej kaszy odłożyć 2 łyżki, a resztę zblendować z połową banana.

  3. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce (na dużych oczkach), po czym wymieszać z cynamonem.

  4. Do formy przełożyć warstwę kaszy, a na nią warstwę jabłek.

  5. Zapiec to przez około 15 minut w temperaturze 185 stopni.

  6. Drugą połowę banana zblendować z pozostałymi 2 łyżkami kaszy, a następnie wymieszać z amarantusem.

  7. Wyciągnąć formę z piekarnika i nałożyć na wierzch ostatnią warstwę.

  8. Całość zapiekać kolejne 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń