Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lutego 24, 2015 Jabłecznik sypany WYPIEKI I DESERY Jabłecznik sypany lub też szarlotka sypana to bardzo popularny przepis, który po prostu trzeba wypróbować. :-) To ciasto nie może się nie udać. Nie rośnie, więc nie opada. Żadnego zagniatania, miksowania. Na ciepło (kiedy ostygnie można podgrzać w mikrofalówce), z lodami smakuje najlepiej, ale wyciągnięte z lodówki też jest dobre.
Mąkę, kaszę, cukier i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Dzielimy na 3 równe części. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na grubych oczkach tarki.
Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Na tortownicę układamy kolejno: 1/3 suchych składników, jabłka, 1/3 suchych składników, jabłka, 1/3 suchych składników. Na wierzch na grubych oczkach tarki ścieramy twarde masło.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez godzinę.
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4137
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 90
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 99
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 142
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1734
Uwielbiam takie lekkie, zielone sałatki
Odsłon: 4137
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 90
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 99
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 142
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 1734
Składniki
Mąkę, kaszę, cukier i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Dzielimy na 3 równe części. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na grubych oczkach tarki.
Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem. Na tortownicę układamy kolejno: 1/3 suchych składników, jabłka, 1/3 suchych składników, jabłka, 1/3 suchych składników. Na wierzch na grubych oczkach tarki ścieramy twarde masło.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez godzinę.
Przepisy Desery
Desery
Kwiaty w galarecie
Desery
Mini słodkie torciki
Desery
Brownie rabarbarowe
Desery
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Kwiaty w galarecie
Moje kwiaty w galarecie to nic innego tylko same galaretki, z których przygot...
Odsłon: 99
Mini słodkie torciki
Zapraszam na pyszny, słodki i szybki w przygotowaniu torcik o smaku snikersa....
Odsłon: 52