Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobno pokrojone jabłka zalane kwaskowym kisielem i otulone dwoma cienkimi biszkoptami to jest to, co Wam zasmakuje.
Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę.Obie mąki zmieszać z proszkiem i przesiać. Wciąż miksując, stopniowo łączyć z masą jajeczną. Na końcu wlać gorącą wodę.
Przelać na dużą blachę o wymiarach 25/35 cm i wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Piec 20 minut.
Podobnie postąpić z drugim biszkoptem.
Masa jabłkowa:
Jabłka obrać i pokroić w drobniutką kostkę. Robię to przy pomocy krajalnicy do warzyw.
Na dno garnka z grubym dnem wlać 1/2 szklanki wody i dodać pokrojone jabłka. Dusić około 10 minut.Uważać, by ich nie rozgotować. Powinny zostać lekko twarde.
W 3 szklankach zimnej wody rozmieszać 3 kisiele i wlać do jabłek. Zmniejszyć ogień i mieszać aż masa zgęstnieje.Zestawić z ognia i wmieszać sok oraz otartą skórkę z cytryny.
Pierwszy biszkopt umieścić w tej samej formie, w której się piekł.Wylać na niego gorącą masę jabłkową. Przykryć drugim biszkoptem. Lekko docisnąć np. deską do krojenia i umieścić na noc w lodówce. Oprószyć cukrem pudrem.
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 146
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 102
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 49
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 49
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 84
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 146
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 102
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 49
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 49
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 84
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę.Obie mąki zmieszać z proszkiem i przesiać. Wciąż miksując, stopniowo łączyć z masą jajeczną. Na końcu wlać gorącą wodę. Przelać na dużą blachę o wymiarach 25/35 cm i wstawić do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Piec 20 minut. Podobnie postąpić z drugim biszkoptem. Masa jabłkowa: Jabłka obrać i pokroić w drobniutką kostkę. Robię to przy pomocy krajalnicy do warzyw. Na dno garnka z grubym dnem wlać 1/2 szklanki wody i dodać pokrojone jabłka. Dusić około 10 minut.Uważać, by ich nie rozgotować. Powinny zostać lekko twarde. W 3 szklankach zimnej wody rozmieszać 3 kisiele i wlać do jabłek. Zmniejszyć ogień i mieszać aż masa zgęstnieje.Zestawić z ognia i wmieszać sok oraz otartą skórkę z cytryny. Pierwszy biszkopt umieścić w tej samej formie, w której się piekł.Wylać na niego gorącą masę jabłkową. Przykryć drugim biszkoptem. Lekko docisnąć np. deską do krojenia i umieścić na noc w lodówce. Oprószyć cukrem pudrem.
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Desery
Najprostsze ciasto bez pieczenia z truskawkami
Desery
Deser truskawkowy na chrupiącym spodzie
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 82
Chrupiąca gofry domowe. Jak z najlepszej kawiarni
Kto nie lubi gofrów? Smakują wyjątkowo z sezonowymi owocami, choć gofry z teg...
Odsłon: 64