Do góry

Desery Przepis na:

Jabłecznik z budyniem

Jabłecznik z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 5028

Dodano:

Odsłon: 20230

uwielbiane przez dzieci

Składniki

  • mąka tortowa, 60 dag.
  • cukier, szklanka
  • margaryna, 25 dag.
  • proszek do pieczenia, 3 łyżeczki
  • żółtka, 5 sztuk
  • kwaśna śmietana, 3 łyżki
  • budyń wiśniowy z cukrem, 3 opakowania
  • mleko, litr
  • jabłka, kilogram
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Jabłecznik z budyniem

Przygotowanie

  1. Mąkę wysypać na stolnicę dodać cukier,proszek do pieczenia,margarynę wszystko razem posiekać nożem następnie dodać żółtka i śmietanę i zagnieść kruche ciasto,podzielić na 2 części jedną wyłożyć na spód brytfanki na to poukładać jabłka które wcześniej obieramy wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w ósemki.Budyń gotujemy w litrze mleka według przepisu na opakowaniu i wylewamy na jabłka a następnie drugą część rozwałkowanego ciasta pieczemy ok. godziny w 175 stopniach.Upieczone i wystudzone polewamy polewą czekoladową albo posypujemy cukrem pudrem.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń