Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy jabłecznik ,którym zaskoczysz swojego partnera lub partnerkę. Przygotowanie jest bardzo proste, nawet osoby ,które nie umieją piec mogą go zrobić.Polecam go na każdą okazję nie tylko na WALENTYNKI. Zapraszam na film.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40044
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 415
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 193
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 382
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9297
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 40044
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 415
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 193
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 382
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9297
Składniki
Nastawić piekarnik na 200 stopni ,funkcja góra ,dół . Ciasto francuskie porozłożeniu należy lekko przewałkować.Razem z tym papierem przełożyć do prostokąntnej formy.Ciasto nakłuć widelcem.Jabłka umyć wydrążyć ze środka gniazdo nasienne i pokroić w cienkie półksiężyce, ułozyć w jodełkę tak jak na fotce obok, zostawiąjąc 2 cm od od brzegu ciasta. Cukier połączyć z cynamonem. Na jabłka utrzeć skórke z cytryny nastepnie posypać dobrze cukrem z cynamonem na wszystkie jabłka.
Boki ciasta dookola podwinąć robiąc zakładki. Jajko roztrzepać z mlekiem, posmarowąć boki ciasta . Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec na środkowej półce przez 25 min.(pamiętaj ciasto ma być zarumienione).
Po ostudzeniu ciasto opruszyć cukrem pudrem ulożyć z czerwonych czereśni serce do środka wsypać owoce kandyzowane w każdy róg połozyc zielone czereśnie kandyzowane, jęsli masz więcej owców kandyzowanych to posyp na całe ciasto, ja tak własnie zrobiłam. Ciasto jest gotowe do serwowania. Zapraszam na film. Jak tylko ukaże sie film na moim knale na Youtube to dodam tutaj linka. Zapraszam Was serdecznie do mojej książki kulinarnej na Smakerze mam bardzo dużo fajnych przepisów z ciastami i deserami na różne okazje również zapraszam na mój kanal na yt.Mangiare u Ewki