Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 508
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16766
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 479
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 508
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16766
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 479
Składniki
Ciasto: białka ubic na sztywno , stopniowo podczas ubijania dodawac cukier , póżniej po 1 żółtku i po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia . Pod koniec ubijania dodac cukier waniliowy i powoli wlac olej . Ciasto przelac do przygotowanej formy , wstawic do nagrzanego piekarnika i upiec w temp180 stopni. Gdy wystygnie przekroic na 2 placki
Masa jabłkowa: jabłka obrac , zetrzec na tarce o grubych oczkach i podsmarzyc . Następnie dodac galaretki w proszku i dokładnie wymieszac . Odstawic do wystudzenia
Masa ze śniezki : galaretkę rozpuścic w połowie szklanki gorącej wody i odstawic do wystygnięcia.Snieżki przygotowac wg przepisu podanego na opakowaniu , dodac lekko tężejącą galaretkę i ubic aż skł. dokładnie się połączą
Ciasto przekroic na 2 placki , na 1 blat wyłozyc masę jabłkową i ułożyc na niej pierniczki . Następnie wyłozyc masę ze śnieżki i przykryc ją 2 blatem ciasta . Na końcu ciasto pola polewą czekoladową