Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłka pieczone to jeden z najprostszych deserów, który każdy może przygotować w kilka chwil. Pyszne, słodkie jabłka, które rozpływają się w ustach, pachnące cynamonem - to idealna alternatywa dla niezdrowych słodyczy. Przygotowanie pieczonych jabłek nie zajmuje wiele czasu - większość zajmuje samo pieczenie w piekarniku, zaś sam przepis - dosłownie banalny. Zobaczcie nasz poradnik - poradzą z nim sobie nawet kuchenni laicy!
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Jabłka umyć i wydrążyć gniazda nasienne.
Do powstałych otworów włożyć orzechy i wlać miód.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w 180 stopniach Celsjusza do miękkości ( w zależności od wielkości i odmiany jabłek od 30 do 45 minut).